tiistai 2. helmikuuta 2016

2.2.2016

No niin jos olet juuri aloittanut viljattoman elämän niin kannattaa skipata tämä ohje.


Jopa minulta tämä onnistui en ole aiemmin tehnyt tällä tavalla leipää. Toi leivän kuva näyttää ihan sämpylältä mutta on kyllä oikeasti ihan leivän kokoinen :).



















Ohje pataleipään

3 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl auringonkukansiemeniä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi ja sekoita nopeasti (älä vaivaa taikinaa). Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja kohota huoneenlämmössä 14-16 h ( annoin olla tuon 16h).

2. Kumoa taikina jauhotetulle  alustalle (ennen tätä lisäsin taikinaan jauhoja koska oli liian löysää) ja muotoilepyöreäksi leiväksi. Älä vaivaa taikinaa. Anna leivän kohota 30 min.

3. Laita kannellinen valurautainen pata (n. 3 L) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, lisää taikina kuumaan pataan ja peitä pata kannella. Paista leipää kannen alla n. 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista n. 15 minuuttia.

4. Kumoa leipä jäähtymään, älä peitä leivinliinalla.

5. Nauti.

Lisäksi kannattaa öljytä tuo kattila ennen taikinan laittoa jotta se ei tartu reunoihin.




































Resepti on jostain vanhasta Pirkan ruokalehdestä, keräilen ruokaohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti